Populaire bestemmingen


Zoeken naar wintersport reizen

Wintersport boeken

De wintersport Topper


vakantie boeken! nu €0,-
Wintersport landen overzicht

Onze bestemmingen

 

Een overzicht van de wintersport landen

Hier geven wij u een duidelijk overzicht van een aantal landen landen in welke wij reizen aanbieden.

Klik op het vlaggetje of de naam van het land om een overzicht te krijgen van alle wintersport trips naar dat land.

 

 

Canada

 

Het prachtige stille maar oh zo mooie Canada. Wat een geweldige bestemming voor een wintersportvakantie. Canada is gelegen in hetnoorden van Amerika. In dit land word Amerikaans en Frans gesproken.

Natuurlijk kunt u skiën langs prachtige natuurgebiedendit is ook iets waar het land bekend om staat. Canada is eigenlijk gewoon eenheel erg groot natuurreservaat met een en al prachtige natuurOok kunt u hier vele geweldige dingen bezoekenDenk hierbijbijvoorbeeld aan de Niagara watervallen en de imposante Rocky Mountains. Kortom dit is een land waar je toch eigenlijk wel een keer in je leven geweest moet zijnpak je kans!

 

Weetjes over Canada:

 

Wist u dat Canada het grootste land van het westelijk halfrond is?

Wist u dat de naam Canada afstamt van het woord Kanata (Nederzetting)?

Wist u dat Canada zes tijdzones heeft?

Wist u dat Canada 33.739.900 inwoners heeft?

Wist u dat het in Canada in de winter gemiddeld -8 graden Celsius is?

 

 

Verenigde Staten

 

Als u denkt aan de verenigde statendenkt u waarschijnlijk niet direct aan wintersportTerwijl u juist een geweldige wintersportvakantiekunt beleven in dit mooie en kolossale land. De Amerikanen zijn over het algemeen erg vriendelijke mensenNatuurlijk is het ook handigdat er in dit land Engels wordt gesprokendaardoor kunnen veel mensen hun figuurlijke weg vinden. De hoofdstad van dit land is Washington DC en dit terwjil New York City de grootste stad is van de VS. Grappig aan dit land is ookdat het zo groot is dat het aan deene kant van het land heerlijk warm is, en aan de andere kant sneeuw ligt!

 

Weetjes over de Verenigde Staten:

 

Wist u dat de Verenigde Staten het op twee na grootste land ter wereld is qua bevolking?

Wist u dat de VS het op drie na grootste land is in oppervlakte, na Rusland, Canada en China?

Wist u dat erg dicht bij het skigebied Nevada, Las Vegas te vinden is?

Wist u dat bijna 80% Christen is in de Verenigde Staten?

 

 

Oostenrijk

 

De officiële naam van dit land is de Republiek Oostenrijk. Het land ligt in de Alpen en heeft een oppervlakte van 83.858 km². De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen, dit is dan ook meteen de grootste stad van het hele land; een bezoekje waard dus! Eigenlijk spreken ze in bijna heel het land Duits. De prachtige berggebieden en de gezellige typtisch Oostenrijkse restaurants en kroegen creëren een gezellige sfeer!

 

Weetjes over Oostenrijk:

 

Wist u dat van heel Oostenrijk slechts 32% van het land onder de 500 meter ligt?

Wist u dat Oostenrijk van 1867 tot 1918 onderdeel was van de dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije?

Wist u dat Nederland dubbel zoveel inwoners heeft als Oostenrijk ( Aantal inwoners Oostenrijk: 8.032.926 )?

Wist u dat Oostenrijk 2562 kilometer aan landgrenzen heeft?

 

 

Zwitserland

 

Zwitserland is een prachtig land met ongeveer 7,7 miljoen inwoners. Zwitserland staat natuurlijk vooral bekend om de ‘neutraliteit’, maar dit land heeft zoveel meer te bieden! Er wordt grotendeels Duits gesproken, maar ook Frans, Italiaans en Reto-Romaans zijn talen die hier gesproken worden. Zwitserland wordt ook wel gezien als het land waar het wintersporttoerisme begon, hiervoor was het vooral weggelegd voor de rijken. De Alpen zijn dan ook de uitgesproken plaats om te skiën of snowboarden.  Er zijn veel fijne wintersportgebieden, waarvan de bekendste Sankt Moritz is.

 

Weetjes over Zwitserland:

 

Wist u dat Zwitserland iets kleiner is dan Nederland, maar er zo’n 8,8 miljoen mensen minder wonen? Dit betekent dat er gemiddeld 166 inwoners per m2 wonen.

Wist u dat Zwitserland meer dan 1000 watervallen en rond de 1600 meren heeft?

Wist u dat de Olympische Winterspelen tweemaal in Zwitserland gehouden zijn?

Wist u dat de hoogste berg in Zwitserland de Dufourspitze is? Deze is 4.634 meter hoog en staat op de 3e plaats van hoogste bergen in de Alpen. 

 

Frankrijk

 

 

Frankrijk is nog altijd het meest populaire vakantieland voor Nederlanders en zelfs wereldwijd bezoeken de meeste toeristen Frankrijk! Natuurlijk is er Parijs, met haar Eiffeltoren, het Louvre, de Arc de Triomphe, de Notre Dame en  vele andere trekpleisters. Ook de Provence, Bretagne en Normandië zijn populaire bestemmingen.     In de winter zijn de Pyreneeën, de Alpen en het Centraal Massief dé bestemmingen om op wintersport te gaan. Er zijn genoeg mooie gebieden om een fantastische wintersport te beleven. Het beste van allemaal; na een zware dag in de sneeuw kunt u genieten van een lekker Frans wijntje en de culinaire hoogstandjes die het land te bieden heeft.

 

Weetjes over Frankrijk:

 

Wist u dat  Frankrijk het op 2 na grootste Europese land is?

Wist u dat de meest gedronken drank geen wijn, maar mineraalwater is?

Wist u dat Frankrijk 3 verschillende klimaatzones heeft?

Wist u dat de Mont-Blanc  de hoogste berg van de Alpen is? De Mont-Blanc is wel 4.811 meter hoog.

 

 

 

Duitsland

 

 

 

Duitsland; het land van de lederhosen en bratwurst, van bier en stiptheid, maar ook het land dat 82 miljoen inwoners heeft en de op een na grootste exporteur van de wereld is. Hier vindt u prachtsteden als Berlijn, Hamburg en München en ook een grootste geschiedenis en veel cultuur. In het zuiden bevinden zich de Alpen; perfect voor een wintersportvakantie. Als u het dicht bij huis zoekt, is Duitsland dus ideaal, plús landen als Zwitserland en Oostenrijk worden vaak verkozen boven Duitsland. Dit omdat de Duitse wintersportgebieden niet erg bekend zijn,  dat maakt ze er niet minder om, maar wel rustiger!

 

Weetjes over Duitsland:

 

Wist u dat de hoogste berg van Duitsland de Zugspitze is? Deze is 2962 meter hoog.

Wist u dat binnen de Europese Unie, Duitsland de meeste inwoners heeft?

Wist u dat Duitsland de meeste buurlanden heeft van alle landen in Europa?

Wist u dat de helft van de toeristen die naar Nederland komen Duits is?