Populaire bestemmingen


Zoeken naar wintersport reizen

Wintersport boeken

De wintersport Topper


vakantie boeken! nu €0,-
Wintersport gebieden overzicht

 

Wintersport gebieden

 

 

Tirol (Oostenrijk)

 

Wintersportgebied Tirol ligt in het westen van het gastvrije Oostenrijk. De grootste stad van Tirol, Innsbruck, is tevens de hoofdstad vandeze deelstaatOok het hoogste punt van Oostenrijk is in dit gebied te vindennamelijk de Großglockner met haar 3797 meter. Ook hetlaagste gebied is in vergelijking met het Nederlandse vlakke land erg hoogmaar liefst 465 meter!

Veel Nederlanders kiezen deze bestemming dan ook vanwege de vele skigebieden , de authenticiteit en de vele mogelijkhedenBuiten devele pistes, is er genoeg te zien aan natuur en cultuur en kunt u natuurlijk genieten van veel gezelligheid tijdens de après-ski!

 

 

Gerlos (Oostenrijk)

 

Gerlos  is een wintersportgebied binnen Tirol, maar wat wel een eigen benoeming verdientDeze plaats heeft een groot ”Holland-gehalte”met het vele Nederlandse personeel en de Nederlandse artiesten die er optreden.

Gerlos ligt in het ‘Zillertal’hét nummer 1 skigebied voor Nederlanders. De sneeuwzekerheid is hier hooger zijn vele pistes voor zowel debeginnende als gevorderde wintersporter (169 kilometer wintersportplezier!), er is veel gezelligheid met de restaurants en bars en ookvoor de kleintjes zijn er volop activiteiten te vinden.

 

 

Val Thorens (Frankrijk)

 

In Les Trois Vallées ligt het hoogstgelegen skidorp van Europa; Val Thorens. Door de hoge ligging (2300 meter) is het vrijwel sneeuwzekervan half november tot half mei. Met 150 kilometer aan pistes in Val Thorens en samen met het omliggende gebied zelfs 600 kilometer kuntuw dagen vullen met alle verschillende pistes!

Ook kunt u in Val Thorens terecht voor meer dan wintersporteen avondje bowlen bijvoorbeeldVerder is er een overdekt sportcomplexmet daarin een zwembader is een rodelbaan met een lengte van 6 kilometer en er zijn restaurants en winkelcentra

 

 

Les Portes du soleil (Frankrijk)

 

Les Portes du soleil is een skigebied in Frankrijk (en deels in Zwitserland) en is met 650 kilometers aan pistes het grootste skigebied terwereld. Door de uitgestrektheid van dit gebied kunt u dus de grens over skieën! Door de grootte blijven de karakteristieke dorpenbehouden en maakt het bij uitstek een wintersportgebied voor families en voor iedereen die van de knusse sfeer houdt.

Voor de waaghalzen is er de “Mur Suisse”; een erg steile zwarte pisteDeze krijgt eigenlijk zelfs de qualificatie van oranje piste door dehoge moeilijkheidsgraad.

 

 

Paradiski (Frankrijk)

 

Het Franse wintersportgebied Paradiski bestaat uit de voorheen aparte skigebieden La Plagne en Les Arcs. Het ruime aantal van 425 kilometer pistes is verdeeld over verschillende dorpjesAlle soorten afdalingen zijn vertegenwoordigder zijn volop blauwe, rode enzwarte pistes en 130 kilometer aan loipen. De twee gletsjers zorgen voor sneeuwzekerheid en prachtige afdalingen.

 

 

Les Quatre Vallées (Zwitserland)

 

Les Quatre Vallées is het grootste Zwitserse skigebied met meer dan 400 kilometer aan pistesHet ligt in het franstalige gedeelte en erbevinden zich onder andere de plaatsen Veysonnaz, Nendaz, Thyon, Verbier, Le Châble en la Tzoumaz. Van december tot april kunt uhier fantastisch op wintersportOok in de zomer ligt er nog sneeuw op de Mont-Fort-gletsjer;  het hoogste punt van Les Quatre Valléesmet een hoogte van ruim 3300 meter. Vanaf deze gletsjer kunt u een 15 kilometer lange afdaling maken! 

 

 

Davos (Zwitserland)

 

Het wintersportgebied Davos ligt in het oosten van Zwitserland en maakt deel uit van de regio Davos-Klosters. Davos-Klosters bestaat weer uit meerdere plaatsen waar u prachtig kunt skieën. Zo kunt u ook de pistes van Parsenn, Jakobshorn, Rinerhorn, Pischa en Madrisa betreden.  Davos ligt op 1560 meter hoogte en heeft met het omliggende gebied ruim 300 kilometer aan pistes. Ook langlaufers kunnen hun hart ophalen in Davos met 70 kilometer aan loipes!

Ontspanning vindt u verder in een van de kuuroorden, restaurants, bioscopen, discotheken of zwembaden. Ook het grootste attractiepark in Zwitserland ligt vlakbij; Madrisa-Land. Voor zowel families als jongeren dus een heerlijke plaats om de wintersportvakantie door te brengen. 

 

 

Zermatt (Zwitserland)

 

Het Zwitserse Zermatt is een autovrij dorp waar het vervoer via elektrische bussen, elektrische karretjes of met paard en wagen verloopt. In dit 1620 meter hoog liggende dorp wordt Duits gesproken.

Zermatt staat bekend om haar ligging aan de wereldberoemde 4478 meter hoge berg Matterhorn. Deze berg is ook beklimbaar, maar een hele uitdaging voor de beginnende klimmer. Naast de Matterhorn zijn er nog 35 bergen boven de 4000 meter in de omgeving te vinden! Verder heeft u een ruime 300 kilometer aan pistes om van te genieten en kunt u zich helemaal in de luxe levensstijl begeven. 

 

 

Willingen (Duitsland)

 

Wintersportplaats Willingen ligt in ons buurland Duitsland. Dit gezellige dorpje heeft een fijne winkelstraat, is erg geschikt voor families en er zijn prachtige wandelpaden te vinden!

Er zijn in totaal 17 kilometers aan pistes, een kleiner aantal dan de grote plaatsen in bijvoorbeeld Zwitserland en Oostenrijk, maar dat maakt het niet minder leuk! De kleinere oppervlakte geeft Willingen sfeer, minder drukte en alles is goed bereikbaar. Ook ’s avonds kunt u heerlijk eten in een van de vele restaurants en daarna gezellig naar een bar of café.

Willingen is de ideale plaats